Download 5 Strategische Stappen Canvas

Op deze pagina kan je het 5 Strategische Stappen Canvas downloaden. Het staat ook bekend als het ‘Five bold steps’ canvas.

Over het 5 Strategische Stappen Canvas

In dit canvas staat een langetermijnvisie op de organisatie centraal. Je begint met antwoord te geven op de vraag: Waar staan we over vijf jaar? Bedenk wat je positie zal zijn in de markt, je rol in de maatschappij of wat de perceptie is van je klanten. Daaromheen schrijf je de activiteiten, diensten of thema’s waar je als organisatie aan werkt. Dat zijn doorlopende activiteiten die je al die tijd doet.

Nu bedenk je ongeveer 5 stappen die je van de huidige situatie naar de gewenste situatie over vijf jaar brengen. Je kunt de stappen zien als de tussenresultaten die nodig zijn voor het doel. 

Nu je het doel en de stappen weet, kun je nadenken over de blokkades die in de weg staan of de boosters die je op weg helpen.

In ons boek vind je ingevulde voorbeelden en concrete tips over hoe je het canvas kan toepassen.

Download het 5 Strategische Stappen Canvas

De onderstaande link geeft je rechtstreeks toegang tot een PDF met het strategische canvas. Je kan het liggend uitprinten op A4 of uitvergroten tot A3. Je kan het ook importeren in een online whiteboard zoals Miro of Mural.

%d bloggers liken dit: